inaccurate dynamics import (RF3)

Discussions about the use of Realflow in Cinema 4D
Post Reply
User avatar
ChristianZ
Posts: 3488
Joined: Sat Sep 09, 2006 11:37 am
Location: CH
Contact:

inaccurate dynamics import (RF3)

Post by ChristianZ » Wed Oct 04, 2006 10:40 am

Hi !

recently I had some problems with importing the dynamics motion data of irregular-shaped objects from RealFlow3 to Cinema4D9.6

With the import of regula shapes like spheres and boxes everything is ok, but I wanted to have shards (created in Maya, then arranged in a scene in C4D and exported as SD with the RF-plugins). In this case, the simulation in RF was working well, maybe some sinking into the ground was observed, but otherwise it was working:

http://www.cardiomyocytes.com/movies/pr ... _Bruch.mov

then I imported the dynamics.sd into cinema4D again and there was obviously a flickering and jumping of positions of SOME objects present. Visible in the editor as in the rendered movie:

http://www.cardiomyocytes.com/movies/Bl ... torC4D.mov

http://www.cardiomyocytes.com/movies/Bl ... render.mov

It looks like some "dropout" of position information... ?
RF10.5 standard + RFC4D3, Mac&Windows

User avatar
ChristianZ
Posts: 3488
Joined: Sat Sep 09, 2006 11:37 am
Location: CH
Contact:

inaccurate dynamics import (RF3)

Post by ChristianZ » Sat Oct 07, 2006 8:15 pm

In my latest project with rigid body dynamics and import/rendering in Cinema4D there were no problems:

http://www.cardiomyocytes.com/movies/many_spheres_s.mov

Maybe the problem is the shapes that I used in the previous scene with the broken block. Funny however, that the simulation in RF was ok and the errors appeard only after import of the dynamics.sd
RF10.5 standard + RFC4D3, Mac&Windows

Post Reply

Return to “Cinema 4D”