Tutorial for tiling displacement map in Maya?

Discussions about the use of Realflow in Autodesk Maya
photoreel
Posts: 15
Joined: Sun Nov 13, 2011 6:28 pm

Tutorial for tiling displacement map in Maya?

Postby photoreel » Mon Aug 10, 2015 7:58 pm

Are there any tutorials that show the entire process of creating a displacement map in Hybrido (or Realwave) and then bringing that displacement map into Maya and applying it to a plane and then duplicating that plane in Maya to create a huge ocean? I've seen a lot of tutorials that show how to create the displacement map in Realflow, but I've never seen a tutorial showing how to setup the displacement map in Maya and also how to duplicate the plane in Maya in a manner that creates a huge ocean?


User avatar
ChristianZ
Posts: 3277
Joined: Sat Sep 09, 2006 11:37 am
Location: CH

Re: Tutorial for tiling displacement map in Maya?

Postby ChristianZ » Mon Aug 10, 2015 8:49 pm

Hi

it is hard to find a tutorial that is so specific regarding the final shot and including the entire pipeline of several 3D programs.
So, I am not aware of exactly this tutorial, but I would like to hear about one, if it exists :geek: What comes remotely close are those longer video tutorials from DigitalTutors
http://www.digitaltutors.com/lesson/107 ... -into-Maya
or cmiVFX
https://cmivfx.com/store/406-realflow-- ... -volume-01
RF10 standard, System specs: OSX 10.11, MacPro 4.1 2xXeon, GTX980Ti, 64 GB RAM

photoreel
Posts: 15
Joined: Sun Nov 13, 2011 6:28 pm

Re: Tutorial for tiling displacement map in Maya?

Postby photoreel » Mon Aug 10, 2015 9:37 pm

Hey ChristianZ, Thanks for the links! It seems that I'm able to tile displacement maps successfully in Maya using displacement maps generated from Hybrido. I simply applied the displacement map to a plane in maya using RFRK and duplicated the plane and lined it up with the original plane. The tiling seems to be working just fine so far. In the past I had trouble tiling displacement maps from RealWave, but it seems that the Hybrido displacement maps tile just fine in Maya.


Return to “Autodesk Maya”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest